Местните данъци и такси в София вече могат да се плащат

...
Местните данъци и такси в София вече могат да се плащат
Коментари Харесай

Започна плащането на местните данъци и такси в София

Местните налози и такси в София към този момент могат да се заплащат онлайн, в касите на районните данъчни отдели или по банков път. Срокът, в който може да се употребява 5% отстъпка за налог здания и налог МПС е 30 април, при изискване, че цялата дължима сума се внесе едновременно, оповестява Столична община.

До края на април е крайният период и за първата вноска на такса битови боклуци.

Ако плащате локалните си налози и такси на части, периодите, в които това би трябвало да се направи, без да се начислява рента за закъснение са:

- Данък недвижими парцели и налог МПС: 1 юли - първа вноска и 31 октомври - втора вноска.

- Такса битови боклуци - четири вноски: 30 април, 1 юли, 30 септември и 30 ноември.

Плащането може да се прави във всеки от 22-та данъчни отдела на Столична община, без значение от адреса на парцела или на задълженото лице. Всички каси разполагат и с ПОС устройства за заплащане с дебитни или кредитни карти. Онлайн информации за дължимите локални данъци и заплащане може да се вършат през страницата на Столична община. За задачата притежателят би трябвало да има ПИН код, публикуван от Следствен отдел към окръжна прокуратура или ПИК от Национална агенция за приходите.

Съобщенията за дължимите налози и такси по данъчните партиди в Столична община ще бъдат отпечатани и разпратени до притежателите в идващите дни. Хората, които са се отказали от хартиени известия и са дали имейл, ще получат информация за локалните си налози и такси на електронната си поща.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР